2023 ELLE DECORATION ULUSLARARASI TASARIM ÖDÜLLERİ

4 July 2023

ARCUS Sofa, Elif Genç

Bombeli, masif ve eğlenceli neotenik çizgileriyle öne çıkan Arcus, kolçaksız koltuk, köşe ve puf ünitelerinden oluşan modüler bir mobilya. Evdeki mutluluk ve rahatlık ihtiyacının insan psikolojisine hâkim olduğu pandemi izolasyon döneminde, 70'lerin blob kanepeleri önlenemez bir geri dönüş yaptı ve zaman içinde gündelik estetiği ve rahatlığı yücelten, farklı işlevlere adapte edilmesini sağlayan modülerliği sayesinde uzun süre hayatımızın bir parçası olacağını kanıtladı. Sonuç olarak, daha az resmi, davetkâr, kişisel yaşam alanları yaratmak için birbirine tutturulan şişman, yuvarlak ve neşeli oturma modülleri, havalı, şık ve lüks yaşamın yeni tanımı haline geldi. Enne'nin blob kanepe yorumu olan Arcus'un alçak, yatık sırtlı oturma modülleri ve bağımsız, küresel bir ayak desteğini yuvalayan pufu, farklı ihtiyaçlara ve zevklere göre kolayca yeniden yapılandırılabiliyor. Koltuk modüllerinin dilimli döşeme dolgusu, ergonomik gereksinimlerin yanı sıra ürünün genel estetiğini de güçlendiriyor. Döşemede kumaş seçenekleri mevcut. Kolçaksız koltuk modülünün ahşap tabanı ise farklı kaplama alternatifleriyle kullanıcıya sunuluyor.

HALF MOON Aydınlatma, Umut Yamaç

Doğanın esnek, tekrarlı motiflerine övgü niteliği taşıyan Half Moon Aydınlatma, ağaç dalını andıran modüler metal iskelete bağlı yapraksı siperlerin ardına saklanmış LED şeritlerden oluşuyor. Perfore sacdan iki boy ve çeşitli renklerde üretilen siperler iskelete bağlandıktan sonra, ışığın yönünü değiştirmek için kolayca hareket ettirilebiliyor. Otel, restoran, mağaza veya diğer kamusal alanların yanı sıra kişisel oturma ve yemek odalarında tercih edilen ürünün sarkıt, lambader, aplik ve masa lambası seçenekleri bulunuyor. İster dev bir enstalasyon ister tek ünite aydınlatma olarak kullanılsın, Half Moon Aydınlatma Sistemi, her türlü iç mekâna sanatsal bir nitelik kazandırıyor. Masa lambası ve lambader versiyonları, dairesel mermer tabanlar sayesinde zemine oturuyor. Sarkıt aydınlatmanın iki, üç veya beş yaprak/ siperli seçenekleri ile dikdörtgen bir yemek/toplantı masasıyla kullanıma uygun düz veya eğri lineer gövde alternatifleri bulunuyor.

En Son Haberler

ENNE hakkında en son haberler

BERLİN'DE YENİ SHOWROOM

Berlin Showroom ENNE is now open with ENNE's latest furniture collections. Designed by a hand-selected team of internationally renowned designers, ENNE’s collections are all meticulously manufactured in-house in Turkey.

8 November 2023

MARBELLA'DA YENİ SHOWROOM

Marbella Showroom ENNE is now open with ENNE's latest furniture collections. Designed by a hand-selected team of internationally renowned designers, ENNE’s collections are all meticulously manufactured in-house in Turkey.

10 August 2023

2022 GOOD DESIGN ÖDÜLLERİ

ENNE 2022 Good Design Ödülleri'nde Suspence A Koltuk ve Tıtano Vitrin ile 2 ödülün sahibi oldu.

4 July 2023